Sun Kissed – mlijeko za sunčanje

48,00  (361,66 kn)

Djelovanje

Prirodno zaštitno i hranjivo mlijeko za sunčanje Sun Kissed svojim biljnim i voćnim aktivnim sastojcima uspješno apsorbira i štiti od UVB sunčevih zraka, koje uzrokuju opekline, dok prirodni minerali filtriraju UVA sunčeve zrake, koje uzrokuje oštećenje stanica i starenje kože.

Budući da su svi sastojci potpuno prirodni i bez dodatnih mirisa pogodni su i za izrazito osjetljivu kožu. Mlijeko se lako upija, ne zatvara pore, štiti kožu od preranog starenja, hrani i pomaže koži da ostane hidrirana, što daje i veću dugotrajnost postignutoj boji.

Kremaste je teksture i lako se razmazuje, a upija se brže od ulja za sunčanje. Ne ostavlja masne tragove. Savršeno je i za svakodnevnu njegu. Kožu čini svilenkastom, blistavom i neopisivo nježnom.

Proizvod za sunčanje koji prvi susret sa suncem čini ugodnim iskustvom.

Sun Kissed mlijeko sadrži izuzetno bogatu kombinaciju dragocjenih ulja koja apsorbiraju štetne UV sunčeve zrake, a najveći udio ima ulje čileanske maline koje pruža koži zaštitu od cijelog spektra UV zračenja (UV-A, B i C). Zbog visokog udjela vitamina E i masnih kiselina ima visoko antioksidacijsko i protuupalno djelovanje, što blagotvorno djeluje pri zaštiti kože, te obnavljanju stanica kože nakon izlaganja suncu.

Avokado ulje bogato je esencijalnim masnim kiselinama, lecitinom, vitaminom E i beta-karotenom koji štite kožu od gubitka vlage, doprinose hidrataciji epiderme uz istovremenu regeneraciju kože i sintezu kolagena i elastina.

Aloa vera potiče regeneraciju kože i pojačava prirodnu vlažnost, te se tradicionalno koristi za zacjeljivanje rana na koži i opekotina. Slično djelovanje imaju i pšenične klice. Osim što štite, vlaže i hrane, djeluju protuupalno i regenerirajuće. Zeleni čaj je fotoprotektivnog djelovanja zbog svog bogatog izvora EGCG-a i katehina, te vitamina A, E i C, selenija i cinka, a također je i anti age djelovanja.

Kao i svaki proizvod za sunčanje ni ovaj ne bi bio potpun bez ulja mrkve, no mi smo ga ovdje zamijenili uljem buritija koji sadrži 5 puta više beta-karotena od mrkve, a oni štite našu kožu od utjecaja UV zraka i apsorbiraju dobar dio UV spektra. Isto tako, ono eliminira utjecaj slobodnih radikala koji uzrokuju oštećenja i starenje kože, a ukoliko se ulje buritija koristi u njezi kože nakon sunčanja, koža će dulje zadržati brončanu boju.

Kako bismo još više zaštitili Vašu kožu dodali smo i karanja ulje koje je dokazano prirodni kemijski filter jer odlično apsorbira UV zrake (apsorbira UV A i UV B spektar), te kožu štiti od opeklina, a ukoliko je koža već oštećena pomaže pri zacjeljivanju kože.

Ulja kokosa kožu dubinski hrane i vlaže, dajući joj brončanu preplanulost i mekoću, budeći sva osjetila.

S obzirom na osjetljivost i reakciju na sunce, kožu dijelimo u 4 osnovna tipa:

Tip 1 – izrazito bijela, čista ili koža sa pjegicama, izrazito osjetljiva, preporučen faktor 20 – 30,
Tip 2 – svijetla koža sa velikom sklonošću opekotinama, preporučen faktor 12 – 15,
Tip 3 – tamna koža, normalno reagira na sunce, rijetka pojava opekotina, preporučen faktor 10,
Tip 4 – mediteranski tip kože, osjetljivost mala ili neznatna, preporučen faktor 4 – 6.

UVA zrake djeluju direktno na mobilizaciju melanina u koži i odgovorne su za njeno tamnjenje, ali i fototoksična oštećenja, jer djeluju na potkožno tkivo gdje mogu promijeniti strukturu kolagena i elastičnih vlakana što ubrzava starenje kože. Zbog takve prodornosti, mogu dovesti i do oštećenja DNA, što je predispozicija za razvoj raka kože.

UVB zrake odgovorne su za eritem (crvenilo) kože i posredno utječu na stvaranje pigmenta melanina. Prodiru u dublje slojeve, mogu izazvati hiperkeratozu tj. otvrdnuće i hrapavost kože.

Većina petrokemijskih preparata za zaštitu od sunčanja nas štite od UVB zraka, no uopće nas ne štite od UVA zraka. Cink oksid štiti od UVA zraka, ali ga je kozmetička industrija u potpunosti odbacila, jer se ne apsorbira u kožu i izgleda kao pasta za zube koja se na koncu stvrdne na koži i s koje se zatim mora sastrugati.

Sastojci

Aloa vera (Aloe Barbadensis), avokado (Persea Gratissima), buriti (Mauritia flexuosa), čileanska malina (Rubus Idaeus), karanja (Pongamia glabra), kokos (Cocos Nucifera), maslina (Olea Europaea), pšenične klice (Triticum Vulgare), zeleni čaj (Camellia Sinensis).

 

Primjena

Sun Kissed mlijeko za sunčanje najbolje je nanijeti 30 minuta prije izlaganja kože suncu. Mlijeko za sunčanje, kao i sve preparate za zaštitu od sunčevih zraka, potrebno je obilno nanijeti na kožu lica i tijela, otprilike 35ml za premazivanje izloženih dijelove tijela. Poželjno je obnavljati postupak svaki sat proveden na suncu i nakon kupanja.

Izbjegavajte boravak na suncu u satima kada je ono najjače.

Preporučamo da nakon prvih 5 do 7 dana sunčanja, kad Vaša koža već poprimi tamniju boju, umjesto mlijeka za sunčanje nastavite koristiti naše Happy Bronze ulje za sunčanje, kako biste dobili prekrasnu brončanu boju, a ujedno i dalje štitili Vašu kožu od negativnih učinaka sunca.

 

Napomene:

Mlijeko je preporučljivo upotrijebiti u roku do 6 mjeseci.

Sunčev zaštitni faktor (SPF) iznosi 30.

Prije uporabe, bočicu treba dobro protresti.

Pakiranje sadrži 200 ml. mlijeka za sunčanje.